Nieuwsbericht

Leef op tijdloze hoogte in Hasselt!

Iedereen zou er een appartement kunnen kopen, maar om er te mogen wonen zou de leeftijdslimiet een voorwaarde zijn. Het opzet was vooral om jonge mensen de kans te geven om hun eerste vastgoedaankoop te verwezenlijken, en dat op een toplocatie, midden in de stad. De stad Hasselt en Kolmont mikten vooral op oud-studenten die na hun studies liever blijven wonen in een jonge en hippe omgeving, of op starters die een eerste eigen woning willen kopen op de universiteitscampus.

Vlak na de bekendmaking, in augustus vorig jaar, liet Unia weten begrip te hebben voor de intentie, maar trok ze de maatregel ook in twijfel. Mogelijke discriminatie op leeftijdsgrond, luidde het. De Stad Hasselt maakte meteen duidelijk dat dit het laatste was dat ze met haar initiatief wilde bereiken en ging daarom in overleg met het Gelijkekansencentrum. Dat leidde tot een niet-bindende analyse van Unia, waarin nu officieel geadviseerd wordt om op zoek te gaan “naar andere manieren om bewoners en eigenaars te vinden die aansluiten bij het specifieke karakter van de Kapertoren”.

De alternatieve pistes worden intussen nog bestudeerd, maar Kolmont benadrukt dat vooral de ligging van de appartementen een grote troef is om jonge mensen aan te trekken. De Kapertoren is gelegen in het Kapermolenpark, vlakbij de Universiteit Hasselt en de Hogeschool PXL, en het nieuw stedelijk zwembad van Hasselt. Intussen wordt concreet gewerkt aan de invulling van het bijgebouw van de Kapertoren en van de gelijkvloerse verdieping. Daarnaast is de woonoppervlakte van de appartementen gelimiteerd tot maximaal 60m², een voorwaarde die opgenomen is in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan.

Meer informatie?