Nieuwsbericht

Waarom wonen in Hasselt zo de moeite is?

Limburgse hartelijkheid meets urban vibes

Wie wil er nu niet wonen op een plek waar je smult van Limburgs lekkers en struint door de authentieke én splinternieuwe winkelstraten. Waar je tot rust komt óf je uitleeft. Net wanneer en zoals jij het wil. In Hasselt kan het nog.

Want de stad groeit, bloeit en evolueert, maar verspeelt daarbij geen greintje charme. Kijk maar naar de Blauwe Boulevard, Z33 of de vernieuwde Grote Markt. Stuk voor stuk serveren ze een evenwicht tussen contemporain en eeuwenoud.

Streetart, hippe bars, de laatste trends, internationale ketens en hedendaagse, opvallende architectuur vind je hier absoluut. Natuurlijk: deze stad is mee met haar tijd. Maar Hasselt verliest nooit haar warme hart. Een jenever in een ouderwets café? Een koffietje op een elegant terras? Of een fancy cocktail in een bruisende bar? Je vindt het hier allemaal.

Hasselt sfeerbeelden web 19
Hasselt verliest nooit haar warme hart. Een jenever in een ouderwets café? Een koffietje op een elegant terras? Of een fancy cocktail in een bruisende bar? Je vindt het hier allemaal.
Duurzame veranderstad

Een moderne, veerkrachtige stad als Hasselt perfectioneert zichzelf natuurlijk voortdurend. Om de stad nóg leefbaarder te maken. Om minder CO2 uit te stoten. Om lokale handel te ondersteunen en de samenhang tussen de inwoners te bevorderen. En dat met behulp van talrijke initiatieven. Dat past namelijk perfect in het themastadsplan ‘Veranderstad Hasselt’.

Naast een klimaatactieplan zet de stad ook in op repaircafés, upcycling, ruildiensten, gemeenschappelijke moestuinen, biologische boerderijen en zelfs biobrouwerijen, … Alles in het kader van een duurzame toekomst.

Kies je daarenboven voor een woonst in een van onze innovatieve bouwprojecten? Dan krijg je nóg meer duurzame garanties. Elk ontwerp is immers uiterst energiezuinig en comfortabel. Kolmont ziet het als een investering in het aangename stadsleven.

Groene en gunstige ligging

Het Limburgse groen is hier nooit ver weg. Van de parken in het centrum en een indrukwekkende Japanse tuin tot de abdijsite van Herkenrode. Een historische plek waar je heerlijk wandelt en lokale specialiteiten proeft. Op fietsafstand bovendien.

Je woon-werkverkeer verloopt vanuit Hasselt verrassend gesmeerd. Op 20 minuten ben je in Genk, Tongeren of Sint-Truiden. Na 45 minuten rijden, sta je in Leuven of Luik. En naar Brussel en Antwerpen ben je amper een uurtje onderweg.

Bovendien woon je hier niet ver van de Nederlandse en Duitse grenzen. Dus ook Maastricht (35 km), Eindhoven (62 km) en Aken (72 km) bereik je vlot met de wagen of het openbaar vervoer.

Wonen in Hasselt? Bekijk ons gevarieerde aanbod. Van luxueuze penthouses in Zuidzicht of Refuga en moderne appartementen in Kapertoren tot klassevolle villa’s in Villapark Beukenhof of de Turfstekerstraat.

Anderen lazen ook

Meer informatie?